Google blokkeert bekende websites na hack bij advertentiebureau

Google heeft gisteren een aantal grote bekende websites geblokkeerd nadat het bureau dat de advertenties op deze websites verzorgd gehackt was. Het gaat om het advertentiebureau NetSeer, dat advertenties levert aan ZDNet, The New York Times, The Washington Post, Los Angeles Times, The Huffington Post, The Street en Boston.com.

Google heeft gisteren meerdere bekende websites geblokkeerd nadat een advertentiebureau werd gehackt
Afbeelding via ZDNet
Bezoekers van de websites kregen de melding dat de website is geblokkeerd, nadat Google de websites had toegevoegd aan de Google Safe Browsing List. Dit is een lijst met websites die door zowel Chrome, Firefox als Safari wordt gebruikt om de veiligheid van websites te beoordelen.
’Malware heeft advertenties niet beïnvloed’
NetSeer.com geeft overigens toe gehackt te zijn, maar stelt dat de malware op geen enkele wijze de advertenties van het bedrijf hebben beïnvloed. Het bedrijf is dan ook van mening dat de websites door Google ten onrechte zijn geblokkeerd. John Mracek, CEO van NetSeer.com, benadrukt dat advertenties nooit kwaadaardige code hebben gebruikt.
Google heeft de maatregel inmiddels teruggedraaid en de websites weer van de Google Safe Browsing List verwijderd. De websites kunnen hierdoor gewoon weer via Chrome, Firefox en Safari worden geopend.