'TrustGo Mobile Security beveiligt Android-platform het best'

Mobiele besturingssystemen zijn een steeds populairder doelwit van hackers. Beveiligingssoftware is dan ook steeds belangrijker op het Android-platform. Niet alle beveiligingsapps blijken hun werk echter even goed te doen. Het Duitse beveiligingsbedrijf AV-test onderwierp 22 verschillende apps aan een test. TrustGo komt als grote winnaar uit de bus.
Android
Anti-virusapps blijken gemiddeld in staat te zijn 94 procent van alle kwaadaardige apps te identificeren. GFI Mobile Security van GFI scoort opvallend slecht en wist slechts 71 procent van de kwaadaardige apps op te sporen. De anti-virusoplossingen zijn getest met 869 verschillende kwaadaardige apps.
Batterijverbruik, snelheid en dataverkeer
Naast de mate waarin de beveiligingsapps kwaadaardige apps weten op te sporen is ook gekeken naar een aantal andere aspecten: batterijverbruik, snelheid, dataverkeer en extra beveiligingsfeatures. De anti-virusapps die aan de test zijn onderworpen konden in totaal 13 punten verdienen. TrustGo Mobile Security scoort het beste en behaalt als enige het maximaal aantal punten van 13. Lookout staat op de tweede positie met 12,5 punten, terwijl de apps van Trend Micro en Symantec beide 12 punten toegewezen krijgt.
De top 10 beveiligingsapps voor het Android-platform is volgens AV-test:
TrustGo: 13
Lookout: 12,5
Trend Micro: 12
Symantec 12
Sophos: 11,5
Dr.Web: 11,5
BitDefender: 11,5
Antiy: 11,5
Webroot: 11
NQ Mobile: 11