Amerikaanse leger investeert 23 miljard dollar in aanpak cybercrime

Het Amerikaanse leger investeert 23 miljard dollar in de aanpak van cybercrime. Daarnaast gaat de Amerikaanse 4.000 nieuwe ICT-beveiligingsexperts aangenomen. De security-professionals moeten verspreid over vier jaar worden aantrokken.
Amerikaanse leger investeert 23 miljard dollar in aanpak cybercrime
Dit heeft Martin Dempsey, generaal van het Amerikaanse leger, bekend gemaakt tijdens een toespraak op het Brookings Institution. De investeringen worden gemaakt om zeker te stellen dat het leger adequaat kan reageren op cyberaanvallen die een gevaar op leveren voor de Verenigde Staten (VS). Het kan hierbij om cyberaanvallen waarbij burgers gewond kunnen raken, maar ook om aanvallen die de Amerikaanse economie schade toe kunnen brengen.
'Kritieke infrastructuur is onvoldoende beveiligd'
Het Amerikaanse leger wil zich actiever gaan richten op de aanpak van digitale bedreigingen. De kritieke infrastructuur in het land is volgens Dempsey op dit moment niet goed beveiligd, aangezien bedrijven onvoldoende in de beveiliging van ICT-systemen investeren. Het leger ziet het daarom als zijn de VS voortaan ook tegen cyberaanvallen te beschermen.
Hiervoor zijn een aantal wijzigingen nodig binnen het Amerikaanse leger. Zo worden de rules of engagement, richtlijnen die aangeven op welke soldaten mogen optreden tegen de vijand, onder de loep genomen om zeker te stellen dat deze geschikt zijn voor de aanpak van cybercrime. Daarnaast meldt Dempsey dat het Amerikaanse leger aan een eigen 4G-netwerk werkt.
Via: Tweakers