'Cyberaanval op Apple's Developer-website was bedoeld om kwetsbaarheden aan te tonen'

De cyberaanval op de Developer-website van Apple was niet bedoeld om gebruikersgegevens te stelen. De hacker wilde enkel beveiligingslekken in Apple's website aantonen. Dit zegt een Turkse beveiligingsexpert die claimt achter de cyberaanval te zitten.
Apple's Developer-website
Ibrahim Balic zegt in The Guardian dat hij met de cyberaanval Apple wilde wijzen op een aantal kwetsbaarheden in zijn website. Balic heeft een video op YouTube geplaatst waarin hij aantoont dat de website gebruikersinformatie lekte. De expert laat in de video ook zien dat hij Apple heeft gewaarschuwd voor de fouten. De video toont een melding die op donderdag 19 juli, de dag dat de website door Apple offline werd gehaald, is ingediend.
13 verschillende bugs
De beveiligingsexpert zegt 13 bugs te hebben gevonden en deze één voor één aan Apple te hebben gemeld. Kort nadat Balic zijn meldingen had ingediend zou Apple's Developer-website offline zijn gehaald. Apple heeft echter nog geen reactie gegeven op de meldingen.
Apple maakte afgelopen zondag in een e-mail aan ontwikkelaars bekend dat een hacker heeft geprobeerd persoonlijk informatie van de Apple Developer-website te stelen. Alle informatie zou versleuteld zijn opgeslagen en dus niet zo maar kunnen worden ingekeken. Desondanks stelt Apple niet te kunnen garanderen dat gebruikersgegevens niet in handen zijn gevallen van de aanvaller.