Avira stopt met advertenties in gratis anti-virussoftware

Avira stopt met het vertonen van advertenties in zijn gratis virusscanner Avira Free. Het antivirusprogramma toonde dagelijks een advertentie aan gebruikers van de gratis software. Het bedrijf is echter van mening dat dit gebruikers afschrikt en stopt daarom met de reclame.
Avira
Avira Free laat in een blogpost weten zelf altijd een hekel gehad te hebben aan advertenties. Het bedrijf stelt echter dat de advertenties noodzakelijk waren om de gratis versie van zijn anti-virussoftware te kunnen financieren.
Weinig inkomsten
Avira stelt nu dat de advertenties echter maar weinig inkomsten genereren. Dit terwijl de reclame wel veel gebruikers die Avira juist naar zijn gratis software wil lokken zou afschrikken. Het bedrijf trekt daarom de stekker uit de advertenties.
De wijziging wordt op 1 oktober 2013 ingevoerd. Tot die tijd toont Avira Free een grote pop-up waarop te zien is dat Avira het tonen van reclame beëindigd.