Managed hostingprovider True richt eigen securityafdeling

Managed hostingprovider True richt een eigen securityafdeling op. De afdeling is verantwoordelijk voor het actief monitoren en opsporen van opvallende gebeurtenissen in de IT-systemen van klanten.

True
Het monitoren van de systemen van klanten is mogelijk dankzij het gebruik van een Intrusion Detection System (IDS) en een Intrusion Prevention System (IPS). De afdeling kan onregelmatigheden direct onderzoeken. Mochten de onregelmatigheden duiden op een cyberaanval kunnen verschillende beveiligingsmaatregelen worden genoemn.
Accounts afsluiten
De security-afdeling heeft onder andere de bevoegdheid accounts af te sluiten. Ook kunnen foutieve log-ins worden geblokkeerd. De afdeling heeft voor serieuze bedreigingen een directe lijn met de afdeling High Tech Crime van de KLPD. De security-experts van het bedrijf hebben de bevoegdheid verdachte internetserviceproviders of servers te isoleren.
"Onze klanten moeten zich concentreren op hun activiteiten en zich geen zorgen maken over de continuïteit van hun applicatie-infrastructuur”, zegt Jan-Paul van Burgsteden, Algemeen Directeur van True. “Wij zorgen ervoor dat hun webapplicaties en andere toepassingen optimaal draaien en beschikbaar zijn. Met een speciale security-afdeling en proactief beheer gaan we een stap verder op het gebied van beveiliging dan gebruikelijk. We kunnen mogelijke problemen voor zijn, op alle lagen van de infrastructuur. Het is een belangrijke versteviging van onze formule.”