G Data lanceert alles-in-één-beveiligingspakket voor Android

G Data introduceert een volledig nieuw beveiligingspakket voor Android. Het alles-in-één-pakket G Data Internet Security voor Android pakket biedt bescherming voor allerlei soorten bedreigingen. Zo helpt de app de schade beperken op het moment dat het apparaat kwijt raakt, maar biedt de app ook bescherming tegen Android-malware.
G Data Internet Security voor Android
Gebruikers kunnen hun Android-apparaten op afstand blokkeren, alle gegevens wissen of het apparaat met behulp van GPS lokaliseren. Ook is het mogelijk reeksen telefoonnummers te blokkeren, waardoor het bijvoorbeeld niet langer mogelijk is dure servicenummers te bellen. De app blokkeert automatisch het apparaat zodra de SIM-kaart wordt verwisseld.
Phishingaanvallen en geïnfecteerde websites
G Data Internet Security voor Android biedt bescherming tegen phishingaanvallen en geïnfecteerde website. Ook spoort de app gevaarlijke apps op. Een app-checker controleert de rechten waar een app bij installatie om vraagt en waarschuwt zodra een app te veel rechten vraagt. Apps die zijn geïnstalleerd kunnen worden beveiligd met een wachtwoord, waardoor alleen de eigenaar toegang heeft tot de inhoud.
De beveiligingsapp is nu verkrijgbaar in Google Play en in de G Data webshop voor €18,99. Gebruikers van G Data MobileSecurity 2 kunnen nu gratis upgraden naar G Data Internet Security voor Android. Dit kan door de software via de website van G Data te downloaden. Na de installatie kunnen gebruikers de licentie opnieuw activeren en update binnenhalen door hun gebruikersgegevens in te geven.