Apple beveiligt Mac OS X tegen sms-trojan

Apple voorziet de virusverwijdertool in Mac OS X van een update. XProtect is hierdoor in staat de zogeheten SMSSend Trojan van Mac's te verwijderen.
Dr. Web
De trojan horse is deze week ontdekt door het Russische anti-virusbedrijf Dr. Web. Hackers verspreiden software die zich voordoet als de installatiesoftware va VKMusic 4, een applicatie waarmee gebruikers van het Russische sociale netwerk VKontakte muziek kunnen beluisteren. De software installeert VKMusic 4 echter niet, maar smeert slachtoffers ongewild een abonnement aan.
Hackers proberen gebruikers te overtuigen met met behulp van hun mobiele telefoon een SMS-bericht te verzenden naar een specifiek nummers. De applicatie stelt dan ook dat gebruikers een activatiecode nodig hebben om de software te installeren. Deze code kan alleen worden opgevraagd door een SMS-bericht versturen. Gebruikers die dit doen sluiten hierdoor een abonnement af, waarvoor zij maandelijks de rekening gepresenteerd krijgen.
Door XProtect een update te geven wapent Apple Mac OS X nu tegen de trojan horse. Gebriukers kunnen met XProtect de SMSSend Trojan detecteren en direct van hun Mac verwijderen.