Beveiligingscertificaat van Jabber.com is verlopen

Het beveiligingscertificaat van de populaire chatdienst Jabber is verlopen. Gebruikers krijgen hierdoor tijdens het inloggen een waarschuwing te zien. De fout is pijnlijk, aangezien Jabber.com veel aandacht aan beveiliging besteed.
Jabber
Jabber belooft standaard geen informatie over gebruikers op te slaan en dus geen logbestanden aan te maken. De chatdienst wil hiermee de privacy en veiligheid van zijn gebruikers vergroten. Ook hoeven gebruikers geen persoonlijke gegevens op te geven om een Jabber-account aan te maken.
Het verlopen van het beveiligingscertificaat is dan ook niet goed voor het veilige imago waar Jabber naar streeft. Jabber-ontwikkelaar Peter Saint-Adre liet gisteren op het Jabber-discussieforum weten dat het beveiligingscertificaat is verlopen en belooft het certificaat vandaag nog te updaten.