Interoute introduceert real-time en inzichtelijke Security as a Service-oplossing

Interoute is de eerste leverancier die een volledig inzichtelijk Next Generation Firewall Platform biedt. De oplossing biedt een compleet, real-time overzicht van alle activiteiten, inclusief geavanceerde rapportagemogelijkheden. De dienst stelt bedrijven in staat op welk gewenst moment precies te zien wat er op hun firewall gebeurt. De SaaS-oplossing lijkt hierbij een on-premise service.
Interoute's Next Generation Firewall Platform
Onderzoek van TNO toont aan dat cybercrime de Nederlandse samenleving minstens 10 miljard euro per jaar kost, waarvan 75 procent voor de rekening van het bedrijfsleven komt. De nieuwe dienst van Interoute biedt bedrijven de mogelijkheid de controle in handen te krijgen over de bescherming van hun netwerk. De oplossing wordt aangeboden vanuit de cloud van Interoute.
Securitysituatie analyseren
Een gecentraliseerd beheerplatform biedt organisaties de mogelijkheid hun algemene securitysituatie te bekijken en real-time te analyseren, waarbij gekeken wordt van het monitoren van de toegang tot web-applicaties om hackpogingen op te sporen. De oplossing helpt bedrijven bij het naleven van de wetgeving. Het Next Generation Firewall Platform biedt de mogelijkheid handmatig rapporten te genereren en direct per e-mail door te sturen. Het is echter ook mogelijk automatische rapporten te laten genereren.
De nieuwe dienst van Interoute is verkrijgbaar als een volledig beheerde dienst, waarvoor klanten een vast maandbedrag betalen. Het Next Generation Firewall Platform is onderdeel van andere securitydiensten zoals Distributed Denial of Service (DDoS) Mitigation Service, Network Intrusion Prevention Service en Content Filtering voor e-mail en web.