WatchGuard levert netwerkprotectie in een compacte alles-in-één appliance

WatchGuard Technologies introduceert een nieuwe beveiligingsappliance, de WatchGuard XTM 33. De firewall-in-a-box is gericht op bedrijven met 5 tot 30 gebruikers en biedt netwerkprotectie in een compacte alles-in-één appliance.
“Hackers jagen steeds vaker op kleinere bedrijven, omdat die meestal verouderde beveiligingssystemen gebruiken of alleen desktopbeveiliging die eigenlijk bedoeld is voor thuisgebruik. Dat maakt ze een gemakkelijk doelwit”, zegt Etiënne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux van WatchGuard Technologies. “Dat is de reden voor WatchGuard geweest om de XTM 33 te ontwikkelen, een appliance die beveiliging levert op het niveau van een multinational, maar met een klein formaat en een kleine prijs. Het is echt een volwaardige firewall die bestand is tegen alle bedreigingen in het hedendaagse IT-landschap.”
WatchGuard XTM 33
Beveiligingsfunctionaliteiten
WatchGuard XTM 33 beschikt over een fors aantal beveiligingsfunctionaliteiten en netwerktechnologie. Zo combineert defense-in-depth protection een firewall die werkt op basis van identiteit met WatchGuard’s eigen proxytechnologie. Een geïntegreerde Virtual Private Network (VPN) maakt het opzetten van een VPN eenvoudig. Het gaat hierbij om zowel veilige VPN-tunnels voor de Apple iPad, iPhone en andere iOS-gebaseerde devices als veilige verbindingen voor mobiele werknemers.
Application Control levert een nieuwe generatie firewall-functionaliteiten, waarmee een organisatie individuele medewerkers kan toestaan bepaalde webapplicaties en social media te gebruiken. Niet-zakelijke items zoals games kunnen worden afgesloten. Malware and Hacker Prevention houdt met behulp van intrusion protection, spam-blocking en gateway-antivirus alle malware, spyware, virussen, wormen en hackers buiten het netwerk.
Cloud-based Protection werkt volgens WatchGuard perfect samen met WatchGuard’s Reputation Enabled Defense service, een cloudgebaseerde oplossing die de reputatie van IP-adressen en URL’s controleert. De oplossing zorgt dat eventuele bedreigingen al in de cloud worden tegengehouden en het netwerk dus niet kunnen bereiken. De netwerk-throughput is hierdoor altijd hoog. Advanced Management and Reporting biedt real-time monitoring, secure logging en meer dan 65 templates voor rapportage verschaffen de business inzicht in wat het netwerk in en uit gaat en wie hiervoor verantwoordelijk is.
Beschikbaarheid
De WatchGuard XTM 33 is beschikbaar via de erkende WatchGuard-partners.