WatchGuard virtualiseert complete security-aanbod

WatchGuard Technologies virtualiseert zijn security-portfolio. Alle content- en netwerksecurityproducten van WatchGuard zijn vanaf nu beschikbaar als virtuele oplossingen. Gebruikers en partners kunnen hierdoor kiezen tussen een hardware- of virtuele oplossing.
Er zijn vier versies van de XTMv beschikbaar voor kleine, middelgrote en grootschalige gedistribueerde omgevingen: XTMv Small Office edition, Medium Office, Large Office en Datacenter. Deze virtuele versies bieden dezelfde hoogwaardige beveiliging als de WatchGuard XTM hardware-appliances, met onder meer Application Control, Reputation Enabled Defense, intrusion prevention, gateway anti-virus en web blocking traffic shaping.
Meerdere instances
Meerdere instances van de XTMv kunnen draaien op één enkele vSphere hypervisor. De WatchGuard virtuele appliance is hierdoor geschikt voor managed security services providers (MSSPs), hosting providers, en grotere IT-organisaties die aparte firewalls willen laten draaien op hetzelfde hostsysteem.
De WatchGuard XTMv beheert het verkeer op door de virtuele infrastructuur en door interne netwerken tussen virtuele machines in hetzelfde cluster of op dezelfde server. XTMv is hierdoor geschikt voor de implementatie van beveiligingsregels tussen applicaties en gebruikersgroepen binnen of buiten de eigen organisatie.
XCSv
Ook van de XCSv stelt WatchGuard vier versies beschikbaar: de XCSv Small Office edition, Medium Office, Large Office en Large Office XC. Deze virtuele versies beveiligen van webcontent, DLP, email en messaging op hetzelfde niveau als de WatchGuard XCS hardware-appliances. De oplossingen bieden onder andere geavanceerde anti-spam en malwareprotectie, zero-hour threat outbreak response en gebruiksvriendelijke management- en rapportagefunctionaliteiten.
De WatchGuard XCSv kan naast messaging- en webservers in de virtuele infrastructuur worden geplaatst. Ook is XCSv geschikt voor implementatie binnen interne netwerken tussen virtuele machines in hetzelfde cluster of op dezelfde server. Dat maakt de XCSv uitstekend geschikt voor het implementeren van beveiligingsregels tussen domeinen, applicaties en gebruikersgroepen binnen en buiten de eigen organisatie. Zelfs in kleine kantoren met slechts één server die wordt gebruikt voor een beperkt aantal applicaties, kan op diezelfde server een XCSv-instance draaien om de hele omgeving op die server te beschermen.
Beschikbaarheid
De WatchGuard XTMv en XCSv worden ondersteund op VMware vSphere versies 4.1 en 5.0. Beide oplossingen zijn verkrijgbaar via de erkende WatchGuard channel-partners.