Hacker gooit alle data van Belgisch hulpverleningsforum weg

Een Belgisch forum voor hulpverleners is vorige week zaterdag slachtoffer geworden van een aanval. Een hacker wist met succes de servers waarop Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be draait te hacken en alle databestanden te vernietigen.
Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be
Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be toont op dit moment alleen nog een boodschap waarmee bezoekers op de hoogte worden gesteld van de hack. De maker stellen dat de aanval werd uitgevoerd op het moment dat een backup van het forum werd gemaakt. Alle HTM- en PHP-bestanden zijn hierdoor corrupt geworden.
[strong]Database corrupt[/strong]
De website beschikt ook over een database met alle gegevens over gebruikers en alle berichten die ooit op het forum zijn geplaatst. Deze deze telt in totaal 3,1GB, waarvan ongeveer 2GB intact is gebleven. 1,1GB van de database is dus eveneens corrupt geworden.
Hulpdienstenforum-Vlaanderen.be kondigt aan ondanks de forse tegenslag een herstart te willen maken. Meer informatie over deze restart wordt op de website van het forum bekend gemaakt.