Microsoft lanceert fix voor ernstig beveiligingslek in Internet Explorer

Microsoft verhelpt een ernstig beveiligingslek in Internet Explorer 6, 7 en 8. Gebruikers kunnen met de oplossing hun Windows-machine met één muisklik beschermen tegen de kwetsbaarheid.
Internet Explorer
De kwetsbaarheid is deze week ontdekt. Hackers wisten de website van de Amerikaanse Council on Foreign Relations te besmetten met malware. Gebruikers van Internet Explorer 6, 7 of 8 die de website bezochten werden automatisch besmet met e malware.
Eerdere maatregelen
Microsoft adviseert gebruikers sinds vorige week maatregelen te nemen tegen de malware. Zo raadt het bedrijf gebruikers aan te upgraden naar Internet Explorer 9, aangezien deze niet kwetsbaar is voor de malware. Ook adviseerde het bedrijf JavaScript, Active Scripting en Adobe Flash Player uit te schakelen. De nieuwe oplossing maakt het voor Internet Explorer-gebruikers echter een stuk eenvoudiger maatregelen te nemen tegen de malware.