Werknemers in de Benelux letten niet op de beveiliging van hun smartphone

Nog geen kwart (22%) van de werknemers in de Benelux let op het waarborgen van een beveiligde verbinding wanneer zij met hun smartphone verbinding maken met een WiFi-netwerk. Antivirussoftware is op de meeste smartphones niet aanwezig.
iPhone 5
Dit blijkt uit onderzoek van Fortinet, leverancier van netwerkbeveiliging, onder 250 werknemers van bedrijven in de Benelux. 89 procent van de medewerkers denkt zelf verantwoordelijk te zijn voor de beveiliging van hun mobiele telefoon. Opvallend genoeg blijkt echter slechts één op de vier werknemers anti-virussoftware op zijn smartphone te hebben geïnstalleerd.
Zakelijke data
Ondanks de slechts beveiliging blijken werknemers doorgaans werkgerelateerde data op hun persoonlijk smartphone op te slaan. Maar liefst 61 procent van de repondenten geeft aan zakelijke data op hun smartphone te hebben staan. Nagenoeg geen respondenten weet echter zeker of dit van hun werkgever is toegestaan.
Ruim de helft van de werknemers in de Benelux blijkt niet geïnformeerd te zijn over het beleid van hun werkgever over het opslaan van zakelijke data op mobiele apparaten of het verkrijgen van toegang tot het bedrijfsnetwerk met een eigen mobiel apparaat. 32 procent van de werknemers kent dit beleid wel, maar houdt zich hier in de praktijk niet aan.