Anonymous claimt aanval op ‘hoerenpagina’s’ op Facebook

Verschillende Belgische’s Facebook-pagina’s waarop Belgische tienermeisjes als ‘hoer’ gepresenteerd worden zijn offline gehaald door hackers. De hackers stellen deel uit te maken van de anonieme hackersgroep Anonymous.
Op de Facebook-pagina’s, zoals ‘Brugse Hoeren’, worden veschillende Belgische tienermeisjes voor ‘hoer’ uitgemaakt. De meeste pagina’s verdwenen afgelopen weekend van het internet. Een lid van Anonymous meldt dat de hackersgroep achter de aanval zit.
Facebook
Identiteit van de beheerder
Het is niet bekend wie de Facebook-pagina’s heeft opgericht en wie deze beheerd. De leden van Anonymous die de Facebook-pagina’s offline zouden hebben gehaald claimen tijdens de aanval echter ook de identiteit van de beheerder te hebben achterhaald. Het zou gaan om een meerderjarige man die bij één van de slachtoffers in de schoolbus zat.
De Facebook-pagina’s krijgen inmiddels ook aandacht van de Brugse politie. De politie maakte gisteren bekend alle informatie te verzamelen die kan leiden tot de identificatie van de dader(s).