Facebook opent aanmeldingen voor Facebook Hacker Cup

Facebook opent de aanmeldingen voor de Facebook Hacker Cup, een jaarlijkse competitie voor programmeurs en ontwikkelaars met een hoofdprijs van 5.000 dollar. De ontwikkelaars nemen het tijdens de wedstrijd met elkaar op en strijden om de eerste plek.
Facebook Hacker Cup
De Facebook Hacker Cup vindt plaats in rondes, waarvan de eerste reeks online worden georganiseerd. De finale vindt plaats op het hoofdkantoor van Facebook in Menlo Park, Californië in de Verenigde Staten. De 25 beste ontwikkelaars van de Facebook Hacker Cup nemen aan deze finale deel.
Voorrondes en finale
De voorrondes van de wedstrijd worden gehouden tussen 25 januari en 16 februari. De 25 beste ontwikkelaars vliegen vervolgens met Facebook naar Menlo Park en nemen op 22 en 23 maart deel aan de finale. De ontwikkelaars worden beoordeeld op zowel nauwkeurigheid als snelheid. De winnaar van de finale gaat naar huis met een prijs van 5.000 dollar. Ontwikkelaars kunnen zich aanmelden voor de Facebook Hacker Cup via de website van Facebook.
Met de Facebook Hacker Cup wil Facebook zijn oorsprong in de hackcommunity benadrukken. Het bedrijf stelt nog steeds bij de ontwikkeling van nieuwe producten en features hacken te gebruiken om betere manieren te vinden om problemen op te lossen.