Sophos combineert beveiliging en beheer van BYOD-apparaten

Sophos introduceert Sophos EndUser Protection, een beveiligingsoplossing die bedrijven helpt privé-apparaten van werknemers op het bedrijfsnetwerk te beveiligen. Sophos speelt hiermee in op de trend van Bring-Your-Own-Device (BYOD).
Sophos
De beveiligingsoplossing combineert endpointbescherming met mobiledevice management. De oplossing beschermt dus niet alleen mobiele apparaten, maar biedt ook de mogelijkheid de toegang van de apparaten tot bedrijfsdata te beheren.
Beveiliging is essentieel
“Smartphones en tablets zijn tegenwoordig niet weg te denken van de bedrijfsvloer. Bedrijven zijn dus bezig om hun beleid aan te passen om te voorkomen dat deze apparaten de productiviteit belemmeren en de beveiliging bedreigen. Beveiliging is voor gebruikers essentieel om hun werk te kunnen doen”, zegt Charles Kolodgy, research vice president voor de Security Products van IDC.
Kolodgy: “De oplossing van Sophos om hun oplossingen op het gebied van endpoint security en mobile device management te combineren en om juist gebruikers te beveiligen en niet afzonderlijke apparaten, kan leiden tot een aanzienlijke kostenbesparing en voorkomt de complexiteit die vaak met BYOD-beveiliging samenhangt.”