Norton beschermt mobiele apparaten tegen verlies of diefstal

Norton by Symantec introduceert de diensten Norton Mobile Security en Norton Anti-Theft. Norton Mobile Security biedt bescherming voor Android-smartphones en –tablets en iOS-apparaten. North Anti-Theft is een webservice waarmee consumenten een verloren of gestolen Windows- of Mac OS X-laptop, Android-smartphone of –tablet op afstand kunnen vergrendelen, traceren en terugvorderen.
Norton by Symantec
Mobiele telefoons zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Tweederde van de volwassenen wereldwijd geeft aan dat zij een mobiel apparaat gebruiken om te internetten. Eén op de drie mobiele apparaat-gebruikers heeft echter wel eens te maken gehad met diefstal of verlies van hun apparaat, waardoor privacygevoelige informatie in gevaar was. Norton Mobile Security en Norton Anti-Theft helpen consumenten om hun apparaten te beveiligen, een verloren of gestolen apparaat terug te vinden en te voorkomen dat vreemden toegang krijgen tot hun informatie.
Web- en sms-gebaseerde antidiefstalvoorzieningen
Norton Mobile Security biedt web- en sms-gebaseerde antidiefstalvoorzieningen die een uitbreiding vormen op de ‘Scream’-opspoorfunctie. Gebruikers kunnen hun apparaat op afstand lokaliseren, vergrendelen en leegmaken door commando’s te versturen via sms of via anthitheft.norton.com als het apparaat in de ‘lost’-modus staat. Contact van Android- of iOS-apparaten kunnen worden opgeslagen, zodat deze ook als een apparaat zoekraakt kunnen worden hersteld.
Met behulp van de Sneak Peek-feature voor Android-apparaten kan Norton Mobile Security een foto maken met de camera aan de voorzijde van het apparaat en deze uploaden naar een antidiefstalwebsite. De dief wordt hierdoor dus geïdentificeerd. De oplossing bevat ook anti-malware en webbescherming voor Android-apparaten.
Norton Anti-Theft
Norton Anti-Theft biedt de mogelijkheid gestolen apparaten op te sporen en de locatie op een kaart inzichtelijk te maken. Gebruikers kunnen er daarnaast voor kiezen hun apparaat op afstand te blokkeren of een melding op het scherm tonen met de contactgegevens van de rechtmatige eigenaar. Norton Anti-Theft kan worden bediend via het internet. Ook Norton Anti-Theft beschikt over de Sneak Peek-feature.