Bits of Freedom stopt met Zwartboek Datalekken

Bit of Freedom, een organisatie die opkomt voor de vrijheid van internet, stopt met het bijhouden van het Zwartboek Datalekken. Het zwartboek is een overzicht van Nederlandse websites die persoonsgegevens hebben gelekt of hadden kunnen lekken. Bits of Freedom wil zijn aandacht volledig richten op het opnemen van een effectieve meldplicht voor datalekken in de wet.
Bits of Freedom stopt met Zwartboek Datalekken
De organisatie stelt dat het zwartboek dat afgelopen drie jaar werd bijgehouden een dramatisch overzicht is geworden. Het aantal incidenten waarbij persoonsgegevens onvoldoende beveiligd bleken te zijn is enorm. Het Zwartboek Datalekken zorgt volgens Bits of Freedom ervoor dat beheerders van databanken op voorhand maatregelen nemen om lekken te voorkomen. De organisatie stelt dan ook dat hun pleidooi voor een meldpunt succesvol is geweest.
Bits of Freedom stelt hard te knokken om te zorgen dat beleidsmakers doorpakken en daadwerkelijk een effectieve meldplicht in de wet. Om hier zoveel mogelijk tijd aan te kunnen besteden trekt de organisatie de stekker uit het Zwartboek Datalekken. Bits of Freedom benadrukt dat dit niet betekent dat er geen lekken meer zijn.