Hackers chanteren uitzendbureau door klantgegevens online te zetten

De klantgegevens van 300.000 klanten van het Canadese uitzendbureau Drake International liggen op straat. De gegevens zijn online gezet nadat het uitzendbureau weigerde 50.000 dollar over te maken aan de hackers. De hackers hebben dus geprobeerd het bedrijf te chanteren.
Drake International
De hackers zijn actief onder de naam Rex Mundi en eisen geld van Drake International. De hackersgroep schrijft op Pastebin: “Jullie zullen blij zijn om te horen dat jullie privacy Drake International geen 50.000 dollar waard is”. Ook schrijven de hackers: “Onze filosofie is simpel: jullie hebben een fout gemaakt en moeten verantwoordelijkheid nemen en klanten beschermen”.
Geen reactie van Drake
Drake International is niet van plan zich te laten chanteren door de hackers en heeft niet gereageerd op het verzoek van Rex Mundi. Ook niet nadat de hackers de inhoud van een mailbox van één van de klanten van Drake doorstuurden naar het uitzendbureau. De hackers publiceren daarom nu de gegevens van 300.000 klanten online.
Het is niet de eerste keer dat Rex Mundi een poging doet bedrijven te chanteren. De groep chanteerde eerder andere uitzendbureaus zoals het Nederlandse Accord, dat hiervan aangifte deed. Vorig jaar probeerde Rex Mundi nog het Belgische Dexia af te persen.