Android en clouddiensten zijn een populair doelwit van hackers

De interesse van hackers in nieuwe platformen als Android en de cloud is afgelopen jaar flink gegroeid. Android-smartphones en clouddiensten zijn afgelopen jaar dan ook regelmatig doelwit geweest van cybercriminelen.

Sophos
Dit blijkt uit het Security Threat Report 2013 van het beveiligingsbedrijf Sophos. Cybercriminelen zijn volgens Sophos steeds beter in staat nieuwe platformen aan te vallen. Daarnaast gevens hackers steeds vaker een nieuwe draai aan oude malware-technieken, waardoor deze opnieuw met succes kunnen worden ingezet.
Effectievere methodes
Sophos stelt dan ook dat hackers in 2012 slimmer en beter georganiseerd zijn geworden. Cybercriminelen zijn hierdoor in staat effectievere methodes te ontwikkelen om kwaadaardige software te verspreiden en weten daarnaast steeds vaker detectie te voorkomen.
Het Security Threat Report is gratis te downloaden via de website van Sophos. Het rapport biedt bedrijven inzicht in de huidige bedreigingen op het gebied van malware. Het Security Threat Report stelt bedrijven daarmee in staat zich voor te bereiden op de nieuwe bedreigingen.