Minister Plasterk: ‘DigiD is zo goed als het kan’

De overheidsdienst DigiD is ‘zo goed als het kan’. Dit zegt Minister Plasterk van Binnenlands Zaken en Koninkrijksrelaties in een reactie op mondelinge vragen van GroenLinks-kamerlid Voortman.
DigiD
Voortman stelt dat een beter systeem dan DigiD dringend wenselijk is. Het kamerlid denkt hierbij aan een systeem dat vergelijkbaar is met het systeem dat banken gebruiken. Minister Plasterk is het hier niet mee eens en zegt: “Niets is onberispelijk, maar het is zo goed als het kan”.
Kwetsbaarheid in Ruby on Rails
DigiD is op 9 januari offline gehaald nadat een ernstig beveiligingslek in het ontwikkelplatform Ruby on Rails werd ontdekt. De minister verzekert dat aanvallers geen toegang hebben weten te krijgen tot het gegevensbestand van DigiD. Ook zegt Plasterk de kamer toe dat hij zal kijken naar het systeem dat banken gebruiken.