Bytescan biedt bedrijven second opinion op hun bestaande anti-virus software

Beveiligingsspecialist DearBytes en SurfRight, ontwikkelaar van de anti-malware software HitmanPro, gaan een samenwerking aan. De bedrijven integreren de technologie van HitmanPro in oplossingen van McAfee. De gecombineerde oplossingen worden aangeboden onder de naam Bytescan.
Bytescan
Bytescan is software die organisaties een second opinion geeft op de rapportages van hun huidige anti-virus oplossing. Bedrijven zijn dus niet langer afhankelijk van één antivirussoftware. Schadelijke software kan hierdoor sneller worden gedetecteerd, waardoor sneller kan worden ingegegrepen.
Analyse door McAfee Labs
De oplossing van DearBytes en SurfRight wordt naast de reguliere anti-virus software op een machine geplaatst. Gedetecteerde malware wordt direct beschikbaar gesteld aan McAfee Labs voor analyse.
"Vaak wordt dit opgelost door andere anti-virus software op verschillende systemen te installeren. Deze aanpak leidt voor organisaties tot hogere kosten en extra risico’s, omdat zij dan meerdere systemen moeten beheren", zegt Erik Remmelzwaal, CEO DearBytes. Mark Loman, CEO SurfRight, vervolgt: “Organisaties zitten niet te wachten op nog een centrale beheerconsole. Door de samenwerking met DearBytes ,de enige McAfee Authorized Support Provider in Nederland, kunnen bedrijven en overheden op een eenvoudige manier hun beveiliging versterken zonder extra beheerinspanningen."