McAfee presenteert Security Connected-strategie

McAfee presenteert zijn strategie voor zakelijke beveiliging op basis van Security Connected. Dit is een raamwerk waarin beveiligingsproducten en -diensten met elkaar samenwerken om bedrijven beter te beschermen tegen nieuwe vormen van aanvallen.
McAfee
De nieuwe strategie moet leiden tot beter geïntegreerde oplossingen die mobiele apparaten, endpoints (desktops, laptops, etc.), servers en het netwerk beschermen, via een architectuur die uitgebreid kan worden met nieuwe oplossingen. McAfee gaat daarbij zijn bestaande beveiligingsportfolio uitbreiden via strategische acquisities, ontwikkelprojecten en partnerschappen.
Grote kans op beveiligingsgaten
Organisaties die gebruik maken van meerdere, afzonderlijke beveiligingstechnologieën lopen volgens McAfee grote kans op gaten in de beveiliging die kunnen leiden tot kwetsbaarheden en mogelijke aanvallen. Het afgelopen jaar hebben aanvallen zoals Flame en Shamoon kwetsbaarheden blootgelegd in het gebruik van meerdere losse producten.
De bedrijfsoperaties zijn daarnaast de belangrijkste dagelijkse kostenposten voor organisaties. Hieronder valt het beheren van verschillende beveiligingsoplossingen, het onderhouden van een veelvoud aan beleidsregels en continu installeren van updates. Security Connected biedt bedrijven voorspellingen en up-to-date informatie over de beveiliging en dreigingen, die hen helpt concrete acties te ondernemen.
Onderwerp voor de boardroom
“Beveiliging heeft zich ontwikkeld tot een onderwerp voor de boardroom”, zegt Wim van Campen, Vice President Northern Europe bij McAfee. “Uit recent onderzoek is gebleken dat veel bedrijven niet weten welke risico’s ze lopen. Maar er staat veel op het spel en bedrijven hebben een nieuw beveiligingsmodel nodig dat hen heldere informatie en een compleet overzicht van hun hele IT-infrastructuur biedt. De huidige industrie is nog altijd gebaseerd op een verouderde manier van denken die de vereisten van de toekomst niet zal ondersteunen. We moeten overstappen op een aanpak die real-time inzicht biedt in de actuele beveiligingsstatus en die ons in staat stelt om ook direct te reageren.”
Het McAfee Security Connected Framework brengt het netwerk en de daarop aangesloten endpoints samen via een flexibel raamwerk en biedt gecentraliseerde beheermogelijkheden. Het raamwerk kan worden geïntegreerd met Global Threat Intelligence, dat inzicht biedt in alle actuele dreigingen.