Resetten van wachtwoorden kost helpdesk veel tijd

Eindgebruikers zelf hun wachtwoord laten resetten kan de helpdesk van bedrijven veel tijd besparen. Veel organisaties hebben te maken met een overweldigende hoeveelheid aan helpdesk calls. Onderzoek van tools4ever toont aan dat 56 procent van de respondenten dit wijt aan de grote hoeveelheid wachtwoorden die eindgebruikers moeten onthouden.
tools4ever
Veel van de ondervraagden geven aan dat hun werkgever het gebruik van complexe wachtwoorden eist en dat zij deze wachtwoorden bovendien iedere maand moeten wijzigen. Als gevolg hiervan worden wachtwoorden vergeten en is de helpdesk veel tijd kwijt aan het resetten van wachtwoorden. 84% van de respondenten is van mening veel tijd te kunnen besparen als er een selfservice-oplossing voor het resetten van wachtwoorden binnen hun organisatie wordt geïntroduceerd.
Ruim 100 calls per week
55 procent van de helpdeskmedewerkers blijkt meer dan 100 calls per week te ontvangen. Helpdesks hebben daarom volgens tools4ever behoefte aan een oplossing die de werkdruk verlicht en efficiëntie vergroot. Veel verzoeken voor het resetten van wachtwoorden hebben betrekking op Active Directory (AD). Gebruikers hebben zonder deze wachtwoorden geen toegang tot hun werkstation of applicaties en kunnen zij hun werk niet doen. 71% van de respondenten gaf aan dat de meeste calls om wachtwoorden te resetten betrekking hebben op AD-accounts.
84% van de ondervraagden is van mening veel tijd te kunnen besparen als een selfservice-oplossing voor het resetten van wachtwoorden binnen hun organisatie wordt geïntroduceerd. Veel helpdeskmedewerkers waren daarnaast van mening dat een dergelijke oplossing veel geld zou besparen en de dienstverlening aan eindgebruikers ten goede zou komen.Het onderzoek is gehouden onder 110 ICT- en helpdeskmedewerkers.