Salesforce.com past right to audit aan in contracten met financiële instellingen

Salesforce.com past in zijn contracten met verzekeraars en banken het right to audit aan te passen. De aanpassing is van toepassing voor alle Nederlandse financiële instellingen die al gebruik maken van de diensten van Salesforce.com en nieuwe klanten.
Onderzoek van De Nederlandse Bank (DNB) wijst uit dat contracten die financiële instellingen in het verleden hebben gesloten voor het uitbesteden van onder andere clouddiensten niet voldoen aan de wettelijke eisen. Met name het right to audit blijkt niet altijd juist geïnterpreteerd te zijn.
Belangrijke stap
DNB is daarom in gesprek gegaan met diverse (cloud) service providers over de wettelijke eisen van het right to audit. Met Salesforce.com is hierover nu dus overeenstemming bereikt. DNB stelt hiermee een belangrijke stap te hebben gezet om het gebruik van cloud-diensten voor Nederlandse financiële instellingen toegankelijk te maken.