Firefox gaat plug-ins niet langer automatisch laden

Mozilla gaat plug-ins in Firefox niet langer automatisch laden. Wie een plug-in wil gebruiken, moet deze eerst activeren door er bewust op te klikken. De maatregel moet de webbrowser veiliger maken.
Mozilla Firefox
Michael Coates van Mozilla kondigt de wijzigingen aan op het Mozilla-blog. De enige uitzondering op de nieuwe regel is Flash. Flash wordt wel standaard geactiveerd, maar alleen als gebruikers de meest actuele versie van de software geïnstalleerd hebben. Mozilla meldt niet in welke update voor Firefox de nieuwe werkwijze wordt geïntroduceerd.
De overstap wordt in twee stappen genomen. In eerste instantie blokkeert Mozilla oudere versies van Flash in Firefox. Gebruikers kunnen hierdoor alleen nog de meest recente versie van de Flash-plug-in gebruiken. In stap twee stopt Firefox met het automatisch laden van plugins, waarna gebruikers deze voortaan zelf bewust moeten activeren.