Microsoft lanceert toolkit om installatie van IE10 te blokkeren

Microsoft stelt een toolkit beschikbaar waarmee bedrijven het automatisch installeren van Internet Explorer 10 (IE10) op Windows 7 kunnen blokkeren. Bedrijven krijgen met de IE10 Automatic Update Blocker Toolkit zelf de keuze wanneer zij de overstap naar IE10 maken.
Internet Explorer 10
Internet Explorer wordt automatisch geïnstalleerd op machines waar Windows Update wordt gebruikt. Windows Update biedt echter ook toegang tot andere updates. Door Windows Update niet te gebruiken wordt dus niet alleen IE10 niet geïnstalleerd, maar ook andere software niet geüpdatet. De IE10 Automatic Update Blocker Toolkit blokkeert de installatie van IE10. Gebruikers kunnen hierdoor gebruik kunnen maken van Windows Update, zonder dat IE10 wordt geïnstalleerd.
'Bedrijven moeten zo snel mogelijk overstappen'
Het is niet de eerste keer dat Microsoft met een dergelijke tool komt. Ook voor IE7, IE8 en IE9 lanceerde het bedrijf een toolkit die het automatisch updaten blokkeert. Het lanceren van IE10 Automatic Update Blocker Toolkit betekent overigens niet dat Microsoft bedrijven wil stimuleren IE10 niet te installeren. Het bedrijf benadrukt dat bedrijven zo snel mogelijk de overstap naar de nieuwe webbrowser moeten maken. Met de toolkit krijgen bedrijven echter zelf zeggenschap over het moment waarop zij deze overstap maken.