RSA Security Analytics biedt ‘early warning’-systeem voor aanvallen

RSA, de security-divisie van EMC, introduceert RSA Security Analytics. RSA Security Analytics is een nieuwe beveiligingsoplossing voor het analyseren en onderzoeken van Big Data in combinatie met security intelligence. Het is een ‘early warning’-systeem om geavanceerde aanvallen zo snel mogelijk in de kiem te smoren.
RSA
Met RSA Security Analytics kunnen organisaties hun digitale bezittingen beschermen tegen zowel interne als externe bedreigingen. De beveiligingsoplossing is gebouwd op de architectuur van RSA NetWitness en combineert SIEM, network forensics en Big Data-analyse in één beveiligingsplatform.
Gevaren ontdekken
De oplossing biedt beveiligingsexperts diepgaand inzicht in zowel kwetsbaarheden als aanvallen en zorgt dat deze tijdig worden ontdekt. RSA stelt dat de oplossing de tijd die wordt besteed aan het onderzoeken van bedreigingen vermindert tot minuten. RSA Security Analytics moet tegelijkertijd de tijd en kosten die gerelateerd zijn aan ‘threat management’ en compliance verlagen.
RSA Security Analytics bevat verschillende features. Quick capture en analyse brengt relevante beveiligingsdata snel in kaart en analyseert deze op potentiële bedreigingen. High Powered Analytics verzamelt data op grotere schaal en biedt naast de traditionele op SIEM gebaseerde aanpak nieuwe methoden. Geïntegreerde threat intelligence helpt organisaties bij het inzetten van threat intelligence feeds, waardoor potentiële aanvallen en technieken sneller worden ontdekt.
Malware identificeren
Ook biedt de oplossing context voor bedreigingen en helpt de software op malware gebaseerde bedreigingen te identificeren. Geautomatiseerde compliance-rapporten helpen bedrijven voldoen aan regelgeving.