Kim Dotcom belooft 10.000 aan de hacker die Mega-encryptie kraakt

Kim Dotcom belooft de hacker die de open source encryptie van zijn nieuwe cloudopslagdienst Mega weet te hacken een prijs van 10.000 euro te geven. Daarnaast krijgt Mega een kleine update. Dotcom reageert hiermee op critici die stellen dat Mega zich te weinig richt op beveiliging. De oprichter van Mega beloofde eerder al beterschap.
Mega
Eén van de kritiekpunten op Mega was het feit dat gebruikers hun wachtwoord niet konden wijzigingen. Naast het prijzengeld voor de hacker die de versleuteling van Mega weet te kraken krijgt Mega een kleine update, waardoor gebruikers nu wel de mogelijkheid hebben hun wachtwoord te veranderen.
Wachtwoord resetten
Daarnaast biedt Mega gebruikers nu ook de mogelijkheid hun wachtwoord te resetten. Gebruikers die hun wachtwoord kwijt raken kunnen hierdoor toch toegang krijgen tot hun bestanden. Mega stelt dat het resetten van het wachtwoord van een account waar grote hoeveelheden bestanden op zijn opgeslagen riskant is. Gebruikers die veel data hebben opgeslagen in Mega krijgen daarom op korte termijn pas de mogelijkheid hun wachtwoord te resetten.
Mega is twee weken geleden gelanceerd en is tot nu toe erg succesvol. De dienst wist binnen vierentwintig uur één miljoen geregistreerde gebruikers te werven en slaat inmiddels bijna 50 miljoen bestanden op. MEGA kreeg de afgelopen weken veel kritiek over de beveiliging van de opslagdienst. Wachtwoorden van de dienst zouden met het programma MegaCracker eenvoudig kunnen worden gekraakt. Ook zou de ‘sterke encryptie’ van bestanden die MEGA claimt te leveren helemaal niet zo sterk zijn. Dotcom beloofde de beveiliging op korte termijn te verbeteren.
MegaUpload
Dotcom richtte eerder de opslagdienst MegaUpload op, maar werd door de Amerikaanse autoriteiten werd beschuldigd van het faciliteren van copyrightschending. De rechtszaak over deze beschuldigingen loopt nog. Dotcom besloot Mega op te richten om naar eigen zeggen zijn juridische kosten te kunnen betalen.