Aanvallers hacken Twitter en krijgen toegang tot 250.000 accounts

Het sociale netwerk Twitter is gehacked. Twitter maakt bekend dat hackers toegang hebben tot informatie van ongeveer 250.000 Twitteraars. Het sociale netwerk heeft de wachtwoorden van gehackte accounts gewijzigd.
Twitter
Twitter kondigt in een mail naar getroffen gebruikers dat een ‘zeer klein percentage mogelijk slachtoffer is geworden van de aanval’. Het sociale netwerk raadt daarom al zijn gebruikers aan te controleren of zijn of haar wachtwoord veilig is. Twitter geeft hierbij aan dat wachtwoorden ten minste 10 karakters lang moeten zijn en zowel cijfers als hoofd- en kleine letters moeten bevatten.
Maatregelen
Het netwerk heeft direct actie genomen om de gehackte accounts te herstellen. Het netwerk maakt bekend de wachtwoorden van de gehackte accounts te hebben gewijzigd en alle openstaande sessies te hebben beëindigd. Ingelogde Twitteraars moesten hierdoor opnieuw inloggen. Aanvallers kunnen dit niet aangezien de wachtwoorden die zij hiervoor in eerste instantie gebruikte gewijzigd zijn.
Twitter laat in een reactie aan TheNextWeb overigens op dat de hackers een erg professionele indruk achter hebben gelaten. “Deze aanval is niet het werk geweest van amateurs. Wij geloven dan ook niet dat dit een geïsoleerd incident is. De aanvallers zijn zeer geavanceerd te werk gegaan. Wij geloven daarom dat ook andere bedrijven en organisaties onlangs op vergelijkbare wijze zijn aangevallen. Dit is dan ook de reden dat wij het belangrijk vinden over deze aanval te publiceren, ondanks dat we nog steeds bezig zijn informatie te verzamelen. We helpen daarnaast de overheid en opsporingsdiensten bij het vinden en vervolgens van deze aanvallers in een poging het internet veiliger te maken voor alle gebruikers”, zegt Bob Lord, Twitter’s directeur van informatiebeveiliging.