FTC pleit voor ‘do-not-track’-functie in mobiele apps

De Amerikaanse Federal Trade Commissions (FTC) roept app-ontwikkelaars in een rapport op een ‘do-not-track’-functie in hun mobiele apps in te bouwen. De optie moet gebruikers de mogelijkheid geven hun privacy beter te beschermen.
De smartphone en tablet van Apple
The New York Times meldt dat FTC ook fabrikanten van mobiele apparaten wijst op hun verantwoordelijkheid. De commissie roept grote spelers op de mobiele markt op transparant te zijn in hun informatievoorziening naar app-gebruikers. Denk hierbij aan Apple, Samsung, Google, Amazon, Research in Motion en Microsoft.
Naast de ‘do-not-track’-functie en meer transparantie doet de FTC een aantal aanbeveiligingen die de privacy van appgebruikers beter te beschermen. Zo is de commissie van mening dat apps duidelijker en nadrukkelijk moeten aangeven welke informatie zij verzamelen. Ook moeten gebruikers direct kunnen zien waar deze informatie voor gebruikt wordt.