Kaspersky Labs vernieuwt Kaspersky Endpoint Security for Business

Kaspersky Lab introduceert de nieuwste versie van zijn zakelijke beveiligingsplatform Kaspersky Endpoint Security for Business. De vernieuwde oplossing is voorzien van een reeks nieuwe en verbeterde functies en biedt IT-beheerders één geïntegreerd platform waarmee zij hun IT-infrastructuur kunnen beschermen tegen nieuwe en onverwachte kwetsbaarheden.
Kaspersky Lab
Beveiligingsexperts van Kaspersky Lab detecteren, analyseren en reageren dagelijks op maar liefst 200.000 nieuwe kwaadaardige softwarprogramma’s. Dit is een stijging van 70.000 detecties ten opzichte van een jaar eerder. Kaspersky stelt dat deze explosieve groei grote eisen stelt aan IT-teams.
Privé-smartphones en –tablets beveiligen
Kaspersky Endpoint Security for Business is ontwikkeld om systeembeheerders bij deze uitdagingen te helpen. De oplossing is gericht op kleine, middelgrote en grote bedrijven en beschermt hen tegen malware en cybercriminaliteit. De oplossing biedt beheerder de mogelijkheid data op eigen smartphones en tablets van werknemers te beveiligen. Deze beveiliging kan op afstand worden ingeschakeld met behulp van een gecentraliseerde Mobile Device Management-oplossing.
Afzonderlijke bestanden, mappen of volledige harde schrijven kunnen via de AES 256-bit encryptie worden versleuteld. Het is ook mogelijk de encryptie toe te passen op randapparatuur en verwisselbare schijven. De oplossing controleert het gebruik van applicaties met behulp van een beveiligingsbeleid en dynamische whitelisting. Voor randapparatuur en verwisselbare schijven kan een apart beveiligingsbeleid worden opgezet.
IT-taken versnellen
Een reeks nieuwe hulpmiddelen voor systeemconfiguratie, implementatie en management helpt systeembeheerders IT-taken als besturingssysteeminstallatie, netwerkinventarisatie, systeemprovisioning, beheer op afstand, netwerktoegangscontrole en licentiebeheer zowel sneller als eenvoudiger uit te voeren. Elk aspect van Kaspersky Lab’s beveiliging voor endpoint, file server en virtuele infrastructuur worden bestuurd vanuit de beheerconsole Kaspersky Lab’s Security Center.