Fout in Kaspersky-update blokkeert toegang tot internet voor gebruikers

Een onbekend aantal Windows-gebruikers heeft een tijd geen gebruik kunnen maken van internet door een update van Kaspersky Lab voor meerdere van zijn beveiligingsoplossingen. SC Magazine schrijft dat de update het HTTP-verkeer van de gebruikers blokkeerde.
Kaspersky Lab
Kaspersky Lab laat in een reactie weten dat het probleem is veroorzaakt door een update van de database die door zowel Kaspersky Anti-Virus voor Windows Workstations, Kaspersky Internet Security en Kaspersky Pure wordt gebruikt. Het probleem deed zich hierdoor bij alle drie de oplossingen voor.
Update verhelpt het probleem
Gebruikers zaten door de fout in een lastig parket. Zij konden alleen gebruik maken van het internet door hun anti-virusoplossing uit te schakelen. Hierdoor zouden zij echter niet beschermd zijn tegen kwaadaardige software. Een nieuwe update verhelpt het probleem, waardoor gebruikers weer veilig gebruik kunnen maken van het internet.
Om de oplossing te kunnen installeren is een internetverbinding echter wel noodzakelijk. Gebruikers van Kaspersky Anti-Virus voor Windows Workstations, Kaspersky Internet Security en Kaspersky Pure moeten hun anti-virus bescherming daarom eerst uitschakelen voordat zij de update kunnen downloaden.