Hackers breken in bij het Amerikaanse ministerie van Energie

Hackers zijn erin geslaagd het Amerikaanse ministerie van Energie te hacken. Een pijnlijke zaak voor de Amerikanen, aangezien het ministerie veel staatsgeheimen over kernernergie bewaard. De hackers hebben data van enkele honderden werknemers gestolen.
Hackers zijn de systemen van het Amerikaanse ministerie van Energie binnengedrongen
The New York Times heeft een interne e-mail van het ministerie van Energie in handen over de hack. De hackers wisten half januari al in de systemen van het ministerie binnen te dringen, maar de hack wordt nu pas naar buiten gebracht. Het is niet duidelijk wat de hackers precies hebben buitgemaakt, al hebben de hackers in ieder geval data gestolen. Het zou vooral gaan om persoonlijke data van werknemers van het ministerie.
Geen staatsgeheimen gelekt
De inbraak wordt op dit moment onderzocht door het ministerie in samenwerking met de Amerikaanse federale overheid. Een woordvoerder van het ministerie benadrukt wel alvast dat de hackers geen staatgeheimen uit hebben kunnen maken.
Een ex-medewerker uit tegenover The New York Times flinke kritiek op het Amerikaanse ministerie van Energie. Het ministerie zou een zeer slecht securitybeleid hanteren en hierdoor een makkelijk doelwit zijn voor hackers. Dit terwijl het ministerie volgens de ex-werknemers ‘de meest geavanceerde militaire en opsporingstechnologie van het land in huis heeft’.