Twitter gaat gebruikers beschermen met twee-staps-inlogmethode

Twitter gaat extra maatregelen nemen om de beveiliging van zijn dienst te verbeteren. Het bedrijf wil een verificatiemethode implementeren die bestaat uit twee stappen, waardoor gebruikers niet langer met enkel hun wachtwoord kunnen inloggen.
Twitter
Een vacature verklapt dat Twitter op zoek is naar beveiligingsexperts. De beveiligingsexperts gaan werken aan een inlogmethode die het kraken van Twitter-accounts aanzienlijk moet vermoeilijken. De methode is vergelijkbaar met de TAN-codes die sommige banken al langer gebruiken.
Code ontvangen op een smartphone
Gebruikers loggen in de toekomst bij Twitter in met hun gebruikersnaam en wachtwoord en ontvangen vervolgens een speciale code op een ander apparaat. Denk hierbij aan een smartphone. Door deze code in te voeren bevestigt de gebruiker bij Twitter zijn identiteit, waarna Twitter de gebruikers toegang geeft tot zijn account.
De extra beveiligingsmaatregelen volgen kort nadat Twitter bekend maakte dat ongeveer 250.000 gebruikers slachtoffer zijn geworden van hackers. De hackers wisten de wachtwoorden van de gebruikers te kraken, waarna zij probleemloos konden inloggen op de accounts. De nieuwe maatregel moet dit in de toekomst voorkomen.