IT-professionals vertrouwen beveiliging van publieke cloud niet

IT-professionals hebben weinig vertrouwen in de beveiliging van de publieke cloudomgevingen. Maar liefst de helft van de IT-professionals ziet beveiliging als de grootste beperking van de public cloud.
Cloud computing
Dit blijkt uit onderzoek van Telindus-ISIT, dat onder 214 IT-professionals is uitgevoerd. Naast beveiliging wordt afhankelijkheid door 20 procent als grootste beperking van publieke cloudomgevingen gezien. Ook hebben IT-professionals weinig vertrouwen in de prestaties van de omgevingen. 18 procent ziet performance als de belangrijke beperking. 12 procent van de IT-professionals ziet flexibiliteit als grootste beperking van de publieke cloud, terwijl 10 procent juist met de beschikbaarheid problemen verwacht.
Interessante aspecten van de cloud
Tegelijkertijd blijken IT-professionals echter wel naar de cloud te kijken. Professionals in de IT-sector blijken vooral kostenbesparingen (36 procent) en zowel flexibiliteit als schaalbaarheid (33 procent) belangrijke redenen te vinden om de overstap naar de cloud te overwegen. 52 procent gelooft het meest in een hybride cloudomgeving, terwijl 36 procent in een private cloudomgeving de oplossing ziet. 12 procent gelooft in zijn geheel niet in de cloud.