Sophos lanceert SaaS-versie van Sophos Mobile Control

Sophos lanceert een vernieuwde versie van zijn Mobile Device Management (MDM)-oplossing Sophos Mobile Control. Versie 3.0 van Sophos Mobile Controle vereenvoudigt het opzetten van een BYOD-beleid. De oplossing kan zowel op eigen systemen worden geïnstalleerd of gebruikt worden als ‘as-a-service’.
Sophos Mobile Control
De nieuwe versie van de MDM-oplossing biedt ondersteuning voor Samsung SAFE-apparatuur, die organisaties meer controle biedt over de wijze waarop mobiele apparaten worden gebruikt. Sophos Mobile Controle 3.0 maakt het hierdoor eenvoudiger een Bring Your Own Device (BYOD)-beleid op te zetten en na te leven.
Integratie met Sophos Mobile Security 2.0
Het product kan worden geïntegreerd met Sophos Mobile Security 2.0, een oplossing waarmee bedrijven Android-gebaseerde smartphones en tablets kunnen beschermen tegen kwaadaardige apps.
“Steeds meer bedrijven worstelen met hun BYOD-beleid. Nu het marktaandeel van Android blijft toenemen en daarmee ook het aantal aanvallen op dat besturingssysteem, is het evident dat anti-malware deel moet uitmaken van het BYOD-beleid bij een organisatie”, zegt Pieter Lacroix, Managing Director Nederland bij Sophos. “Onze nieuwste versie maakt het voor IT-afdelingen eenvoudig om MDM te implementeren, inclusief ingebouwde anti-malware. Daarmee wordt een veilig BYOD mogelijk voor organisaties van elke omvang.”