Microsoft verhelpt dinsdag 57 beveiligingslekken met reeks patches

Microsoft kondigt aan dinsdag twaalf verschillende patches beschikbaar stellen die maar liefst 57 kwetsbaarheden verhelpen. De patches verhelpen lekken die het op afstand executeren van code, Denial of Services-aanvallen of het verhogen van gebruikersrechten mogelijk maken.
Microsoft
De beveiligingslekken zitten in Windows, Internet Explorer, Microsoft Exchange Server, Microsoft Office, .NET Framework en Microsoft Server Software. Vooral in Windows worden veel beveiligingslekken aangepakt. Maar liefst 10 van de 12 updates zijn voor het Windows-besturingssysteem bedoeld.
Prioriteit
Microsoft beoordeelt de patches op prioriteit. Zes updates hebben van Microsoft de status ‘Kritiek’ gekregen, wat betekent dat de patches kritieke beveiligingslekken verhelpen. De overige zes patches krijgen de status ‘Belangrijk’.