Radboud Universiteit Nijmegen start universitaire opleiding cybersecurity

De Radboud Universiteit Nijmegen start in september 2013 de eerste universitaire bacheloropleiding cybersecurity van Nederland. Met de opleiding speelt de Radboud Universiteit in op de groeiende vraag naar in cybersecurity geschoold personeel. Dit meldt het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).
Radboud Universiteit Nijmegen
De universitaire opleiding behandeld een breed scala aan onderwerpen in het cybersecurityvakgebied. Denk hierbij aan het privacyrecht tot cryptografie en de bevieliging van netwerken tot de beveiliging van smartcards. Ook de sociale aspecten van beveiliging komen aan bod. De manier waarop bedrijven omgaan met beveiliging draagt immer in belangrijke mate bij aan de effectiviteit van het securitybeleid. De mens blijkt vaak de zwakste schakel in een beveiligingssysteem te zijn.
Denken en werken als een hacker
Studenten leren tijdens de opleiding te denken en te werken als een hacker om goed te begrijpen hoe cybersecurity in zijn werk gaat. Tegelijkertijd leren studenten echter ook waar de grenzen liggen van wat volgens de wet online is toegestaan.