Anonimiteit van Tor-gebruikers in geding door bug in update

Een nieuwe bug zorgt ervoor dat gebruikers van het Tor-netwerk niet langer anoniem kunnen surfen op het internet. De ontwikkelaars van het Tor Project waarschuwen gebruikers dan ook niet de laatste versie van Tor te gebruiken. Het gaat om Tor Browser Bundles 2.3.25-3 en 2.4.10-alpha-1.
Tor Project
De laatste versie van Tor verhelpt een aantal bugs in OpenSSL, dat door het netwerk wordt gebruikt. Tegelijkertijd introduceert de update echter nieuwe bugs die verregaande gevolgen hebben voor gebruikers. Gebruikers van de nieuwste versie van Tor kunnen er namelijk niet op vertrouwen dat hun identiteit succesvol door het netwerk wordt afgeschermd.
Oudere browser bundles installeren
Het Tor Project heeft de aangeboden browser bundels inmiddels verwijderd van zijn website. Gebruikers die de bundles al hebben geïnstalleerd worden geadviseerd deze eveneens te verwijderen en een oudere versie te installeren. Nieuwe browser bundles worden binnen naar verwachting binnen enkele dagen vrijgegeven.