ING- en Rabobank-klanten doelwit phishingaanval

Cybercriminelen richten zich met een nieuwe aanval op klanten van ING en Rabobank. Klanten ontvangen een e-mail die afkomstig lijkt te zijn van één van de twee banken. Gebruikers worden doorgestuurd naar een website, waar zij om persoonlijke gegevens worden gevraagd. Deze gegevens worden doorgestuurd naar de hackers.
De e-mail gericht aan ING-klanten
Het gaat om een phishingaanval waarmee de hackers persoonlijke gegevens van zowel ING- als Rabobank-klanten proberen te achterhalen. De e-mail die is gericht op ING-klanten heeft als onderwerpregel 'Belangrijke update over uw ING internetbankieren rekening'. De e-mail voor klanten van de Rabobank is voorzien van de onderwerpregel 'ACTUALISERING VAN ONZE 2013 KLATEN ONLINE REKENINGEN'.
De e-mail gericht op Rabobank
Beide e-mails bevatten een link naar een malafide website. ING-klanten wordt gevraagd hun 'account veiligheidsdiensten' van ING te beoordelen. Klanten van de Rabobank wordt juist gevraagd een update te installeren door op een URL te klikken. Dit zou noodzakelijk om de online bankrekeningen te kunnen koppelen aan een nieuw ontwikkeld beveiligingssysteem, waarmee 'verdachte bewegingen en ontwikkelingen' sneller worden getraceerd. Niets blijkt dus minder waar.