Tor Project maakt anoniem mailen mogelijk met plug-in

Het Tor Project lanceert de eerste beta van TorBirdy. TorBirdy is een plug-in waarmee gebruikers anoniem e-mails kunnen verzenden en ontvangen. De plug-in is een uitbreiding op de bestaande Tor-software, waarmee gebruikers anoniem kunnen surfen op internet.
Het Tor Project
TorBirdy is een plug-in die gebruikers met één druk op de knop kunnen inschakelen. Zodra de feature is aangezet loopt al het mailverkeer via het Tor-netwerk. De plug-in is beschikbaar voor de Mozilla-webbrowser Thunderbird en Icedove. Andere ondersteunde mailclients zijn Sunbird, JonDo, Whonix en Tails.
Nog niet helemaal anoniem
Helemaal anoniem is mailen via TorBirdy op dit moment nog niet. Zo is het mogelijk via zowel de data-id als message-id header van de e-mail de lokale timestamp te achterhalen. Met behulp van deze informatie kan de tijdszone waarin de afzender zich bevind worden opgezocht.
Het Tor Project waarschuwt overigens dat TorBirdy op dit moment een experiment is en de anonimiteit van gebruikers dus nog niet is gegarandeerd. De ontwikkelaars van TorBirdy verwachten op korte termijn een volledig afgeronde versie van de plug-in te lanceren.