Stichting Brein wil Google tot 40.000 zoekresultaten per dag laten verwijderen

Stichting Brein verwacht in de toekomst meer zoekresultaten uit de zoekmachine Google te kunnen laten verwijderen. De stichting dient op dit moment 10.000 verzoeken bij Google in om websites uit de zoekresultaten te verwijderen. Brein hoopt dat dit limiet binnenkort wordt verhoogd naar 40.000 verzoeken per dag.
Stichting Brein
"We verwachten binnenkort naar de hogere limiet van 40.000 toe te gaan en uiteindelijk zonder limiet te kunnen melden", aldus directeur Tim Kuik van Brein tegenover NU.nl. De limiet van 10.000 die Google op dit moment hanteert is vooral bedoeld om te voorkomen dat het systeem onverwachte pieken moet verwerken, wat tot technische problemen kan leiden.
'Meer actie nodig'
Brein is van mening dat het verwijderen van websites uit zoekresultaten van zoekmachines een belangrijk onderdeel is van de strijd tegen illegale downloads. De stichting is dan ook blij dat Google zich inzet tegen het verspreiden van illegale content, maar stelt dat er meer moet gebeuren om het downloaden van de content te voorkomen.
Google waarschuwt overigens dat het verwijderen van zoekresultaten niet de oplossing is tegen het downloaden van illegale content. Google stelt per week maar liefst 2,5 miljoen websites uit zijn zoekresultaten te verwerken. Dit is echter nog geen 1 procent van alle webpagina's die de zoekmachine wekelijks indexeert.