Vodafone wil beveiliging op basis van militaire technologie voor grootste klanten

Vodafone gaat zijn 1.500 grootste klanten een cloud-gebaseerde beveiligingsoplossing op basis van militaire securitytechnologie aanbieden. Vodafone Threat Manager maakt zwakke plekken, bedreigingen en beveiligingslekken op een online dashboard zichtbaar voor IT-managers.
Vodafone wil zijn 1.500 grootste klanten een beveiligingsoplossing op basis van militaire technologie aanbieden
De oplossing Vodafone Threat Manager biedt IT-managers niet alleen de mogelijkheid IT-systemen in de gaten te houden, maar stelt hen ook in staat het gedrag van medewerkers onder de loep te nemen. Zo is de beveiligingsoplossing in staat gebruikers die moedwillig de veiligheid van het bedrijf in gevaar brengen te identificeren, zodat maatregelen kunnen worden genomen.
Vanaf het voorjaar beschikbaar
De telecomprovider Vodafone sluit een vijfjarig contract met BAE Systems Detica, dat onder andere oplossing levert aan de militaire sector. De twee partijen gaan samen de Vodafone Threat Manager ontwikkelen. De oplossing moet vanaf komend voorjaar aan de 1.500 grootste, wereldwijd opererende klanten van Vodafone aangeboden.
De oplossing blijft in de toekomst niet exclusief beschikbaar voor Vodafone’s grote klanten. Het bedrijf wil de oplossing op termijn ook beschikbaar stellen aan kleinere klanten. Het is nog onduidelijk wat voor tarieven Vodafone voor Vodafone Threat Manager gaat rekenen.