‘Bedrijven die mobiliteit omarmen ziet omzet harder stijgen dan traditionele bedrijven’

Twee verschillende organisaties zijn duidelijk zichtbaar in de wereld. Het gaat hierbij om ‘innovators’ die mobiliteit al omarmen en ‘traditionelen’ die huiverig zijn om dit te implementeren. Dit terwijl innovators hun omzet aanzienlijk harder zien stijgen dan traditionele bedrijven. Dit blijkt uit het State of Mobility 2013-onderzoek van beveiligingsexpert Symantec.
Symantec: 'Bedrijven die mobiliteit omarmen zien hun omzet harder stijgen dan traditionele bedrijven'
84 procent van de innovators gaat verder met mobiliteit en ervaart hier aanzienlijke voordelen van. Traditionele organisaties implementeren mobiliteit langzamer, doorgaans als antwoord op de behoeften van de gebruiker. De groep ziet minder de voordelen in van een BYOD-beleid.
Risico’s van mobiliteit
De twee groepen ervaren de voordelen en risico’s van mobiliteit compleet verschillend. Onder innovators is 66 procent van mening dat de voordelen opwegen tegen de risico’s, terwijl 74 procent van de traditionele ondernemingen stelt dat dit niet het geval is. Dit blijkt ook uit het percentage bedrijven dat mobiliteit omarmt.
Onder innovators blijkt 50 procent van de medewerkers smartphones voor zakelijke doeleinden te gebruiken. 55 procent van de innovators hanteert een inkoopbeleid voor telefoons voor medewerkers, terwijl slechts 44 procent van de traditionele ondernemingen dit doet.
Innovators ervaren meer voordelen
Symantec stelt dat innovators meer voordelen ervaren van mobiliteit. Het gaat hierbij om zowel toegenomen productiviteit, snelheid en flexibiliteit als verbeteringen in merkwaarde, klanttevredenheid en algeheel concurrentievermogen. Ook tevredenere werknemers en verbeterde recruiterings- en retentieaantallen zijn voordelen die innovators van mobiliteit ervaren.
Het beveiligingsbedrijf stelt dat bedrijven positieve resultaten bereiken met mobiliteit. Innovators blijken een flink hogere omzetgroei te ervaren dan traditionele omgevingen. Bedrijven die mobiliteit omarmen zagen hun omzet gemiddeld met 44 procent groeien, terwijl traditionele bedrijven hun omzet met ‘slechts’ 30 procent zagen stijgen.