Samsung introduceert SAFE-beveiligingsplatform voor smartphones en tablets

Samsung lanceert het SAmsung For Enterprise (SAFE)-programma. SAFE maakt het ondernemingen eenvoudig voor zakelijk gebruik geschikte mobiele Android-devices te vinden. De mobiele devices met het SAFE-logo voldoen aan de strenge beveiligingseisen van Samsung.
Het SAFE-logo van Samsung waaraan bedrijven veilige Android-smartphones en -tablets kunnen herkennen
Smartphones en tablets met het SAFE-logo beschikken over beveiligingsfeatures die zijn gericht op zakelijke gebruikers. Met SAFE wil Samsung ondernemingen en hun werknemers zorgen ontnemen. Het SAFE-logo maakt direct duidelijk welke mobiele apparaten met veilig voor zakelijke doeleinden ingezet kunnen worden, zodat IT-afdelingen hier geen omkijken naar hebben.
SAFE helpt in te spelen op BYOD-trend
Medewerkers werken steeds vaker thuis, onderweg of op de zaak aan zakelijke bestanden met hun eigen persoonlijke Android-apparaten. Dit is een flinke uitdaging voor de IT-afdeling, aangezien het voor hen onduidelijk is of de privé-smartphones en -tablets die medewerkers hiervoor gebruiken voldoende beveiligd zijn. De veiligheid van vertrouwelijke bedrijfsinformatie kan hierdoor niet worden gegarandeerd. SAFE moet hier verandering in brengen.
Het SAFE-programma bestaat uit drie pijlers: Enterprise Ready Platform, SAFE Partnerprogramma en SAFE Kwaliteitsverzekering. Het SAFE-programma wordt in het tweede kwartaal van 2013 uitgerold in Nederland.