Tweede Kamerlid Henk Krol gaat niet in beroep tegen veroordeling

Tweede Kamerlid Henk Krol van 50PLUS gaat niet in beroep tegen zijn veroordeling voor computervredebreuk. Krol moet een boete van 750 euro betalen.
Henk Krol gaat niet in beroep tegen zijn veroordeling wegens computervredebreuk bij Diagnostiek voor U
Krol wist in te breken bij de website van het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U en kon hier patiëntendossiers inzien. Het Tweede Kamerlid is echter niet veroordeeld voor deze inbraak, maar voor het feit dat hij te snel naar de pers is gestapt met zijn bevindingen. Het lijkt er overigens niet op dat Krol de boete zelf hoeft te betalen. Krol zegt tegen NU.nl dat een VVD-Kamerlid met een potje rondgaat en dat de boete dus door de Kamerleden gezamenlijk wordt betaald.
‘NVJ moet naar de zaak kijken’
Krol zegt tegen de nieuwswebsite dat hij het niet zijn rol vindt tegen de uitspraak in beroep te gaan. Het Tweede Kamerlid stelt dat de Nederlandse Vereniging van Journalisten zich maar over deze uitspraak moet buigen.
Diagnostiek voor U claimt 80.000 euro schade te hebben geleden door de inbraak. Het laboratorium had de rechter gevraagd om een voorschot van 1.000 euro. De rechter oordeelt echter dat niet bewezen kan worden dat de schade inderdaad is ontstaan door de inbraak en dat daarnaast niet duidelijk is welke schuld Diagnostiek voor U zelf heeft bij de computervredebreuk.