Acronis richt zich op databescherming

Acronis gaat zich naast back-up- en disaster recovery-oplossingen richten op databescherming. Het bedrijf kondigt aan een bredere strategie te gaan hanteren voor de ontwikkeling van oplossingen die de beschikbaarheid, toegankelijkheid en veiligheid van bedrijfsgegevens waarborgen.
Acronis
Met het toenemende gebruik van virtualisatie en cloud computing, tablets, smartphones en de Mac binnen bedrijven groeit volgens Acronis de kans op gegevensverlies en informatielekken. Het bedrijf wil daarom klanten een oplossing bieden die hen de mogeljkheid biedt deze risico’s te minimaliseren.
‘Effectieve strategieën voor databescherming ontbreken’
“Bedrijven implementeren nieuwe technologieën sneller dan ze effectieve strategieën voor het beschermen van hun gegevens kunnen formuleren. Desondanks moet hun ICT-afdeling ervoor zorgen dat alle gegevens binnen de uiteenlopende platforms en omgevingen optimaal beschermd blijven. Per slot van rekening kunnen gegevens alleen worden gebruikt als ze op veilige wijze kunnen worden opgevraagd, beveiligd en beschikbaar worden gesteld, ongeacht het platform of de omgeving, of werknemers nu gebruikmaken van een PC, tablet of smartphone”, aldus Alex Pinchev, de president en CEO van Acronis.
“Acronis introduceert een uitgebreide platformstrategie die klanten in staat stelt om de moderne risico’s op het gebied van informatiebeveiliging op effectievere, eenvoudigere en meer betrouwbare wijze terug te dringen, op een manier waarop geen leverancier van legacy oplossingen toe in staat is. Door gegevens centraal te stellen tijdens de ontwikkeling van onze oplossingen kunnen we de beperkingen van hybride omgevingen opheffen door een veilige verplaatsing van gegevens mogelijk te maken en de kans op gegevensverlies en informatielekken tot een minimum te beperken”, zegt Pinchev.